Equipament

Els equips dependran de les freqüències utilitzades, en el cas de HF, una antena de mitja ona horitzontal o en V invertida i un equip de 30 watts serà més que suficient, cal tenir en compte que la instal·lació ha de ser el més senzilla possible i ràpida de muntar, en el cas de VHF pot ser suficient la utilització d’equips portàtils de 5 Watts o mòbils de més potencia, l’antena pot ser una petita de quart d’ona sobre un màstil de fibra de vidre. És impotant que els equips es puguin alimentar a 12V de corrent continu si volem usar bateríes.
Existeixen innumerables combinacions d’equips i antenes, el més important es disposar de bateries en bon estat i de recanvi a utilitzar generadors o panells solars.

S’han popularitzat les maletes de deplegament ràpid GoBox, que protegeixen l’equipament durant el seu transport i ja ho duen tot connectat per una ràpida instal·lació.

Pel que fa al capítol d’antenes d’HF existeix una solució de compromís per a operar qualsevol freqüència d’HF amb un parell de fils, el dipol multibanda. que en la seva versió en V invertida és fàcil d’instal·lar i amb bons resultats en mode NVIS. Es tracta d’un dipol de qualsevol longitud, de no menys de 9m per branca, alimentat amb línia paral·lela de 450 ohm via acoblador d’antenes.