Regulacions

El servei d’aficionats i el servei d’aficionats per satèl·lit es un servei de radiocomunicacions reconegut per la ITU (unió internacional de telecomunicacions). Les comunicacions de radioaficionats diferents grups de treball en el que estan involucrats els radioaficionats, un d’ells, és el grup de treball 5A, que estudia els serveis mòbil terrestres per sobre de 50 MHz; accés sense fils en el servei fix: aficionats i servei d’aficionats per satèl·lit.

La IARU (International Amateur Radio Union) disposa d’un coordinador internacional sobre comunicacions d’emergència. El paper del Radioaficionat en la prestació de les comunicacions d’emergència és cada vegada més àmpliament reconegut a través de la capacitat de crear ràpidament xarxes de pas de missatges quan els sistemes convencionals estan col·lapsats o no funcionen. Amb el temps s’han creat una sèrie de grups de comunicacions d’emergència, ja sigui com dins de les associacions nacionals de la IARU o com grups independents, però totes elles tenen en comú el desig de posar les seves habilitats i l’equip que s’utilitzà per al bé de tots els necessitats. En un món cada vegada més interconnectat, cada un de nosaltres pot necessitar el suport dels comunicadors d’emergència en altres països, però per fer això d’una forma efectiva vol dir que hem d’aprendre més sobre les capacitats i formes de treballar dels altres. La IARU ha augmentat la consciència de les comunicacions d’emergència a tot el món a través de les Conferències Anuals de GAREC (Global Amateur Radio Emergency Communications) que s’han celebrat des de l’any 2005 i les proves d’emergència globals semestrals simulades (GlobalSET) que es celebren des de 2006.


GAREC te la missió que tots els radioaficionats estiguin ben preparats per a les comunicacions d’emergència i crear pràctiques a nivell nacional o internacional. Per realitzar l’intercanvi d’informació i experiències entre tots els operadors de radioaficionats i grups que estiguin interessats en les EmComms (Comunicacions d’Emergència).

Els aficionats Americans són els que estan més organitzats, així dins de la ARRL (American Radio Relay League) existeix la Amateur Radio Emergency Service® (ARES) que està constituïda per aficionats amb
llicència que s’han registrat voluntàriament, i que posen els seus coneixements i equips per al servei de comunicacions en cas de desastre a traves dels coordinadors locals.