70.000 pescadors indis esperen equips de radioaficionat

Informa el Deccan Chronicle de l’Índia que el que es coneix com els pescadors tradicionals reclamen el dret d’ús d’equips de radioaficionat gratuïts i GPS. Això es pretén que sigui una xarxa de seguretat de comunicacions a la mar.

El diari diu que aquests pescadors no han trobat cap mètode electrònic realment assequible i fiable per enviar o rebre la comunicació mentre feinejen en alta mar , sobretot quan s’enfronten a tempestes ciclòniques severes . Com a tals , es veuen obligats a dependre dels telèfons mòbils que ells consideren poc fiables i sense cap garantia de cobertura de senyal i prou autonomia de funcionament.

Un gran nombre d’aquests pescadors s’aventuren a pescar a 200 milles o més de la costa durant diversos dies seguits. La seva única forma de comunicar la seva posició o la seguretat de poder parlar amb la seva família són els telèfons mòbils no fiables que tenen ara.

A causa d’això , els pescadors han estat exigint al govern de l’estat que els proveeixi d’equips de radioaficionat i equips GPS mitjançant una subvenció , ja que no poden permetre’s la compra d’aquests equips pel seu compte. Diuen que si estan equipats amb aquests equips els ajudarà a comunicar-se per obtenir informació actualitzada del temps , saber la seva posició exacta al mar i rebre instruccions pel que fa a de quina manera s’ha de procedir per evitar un perill imminent.

Actualment uns 70.000 pescadors de diversos pobles al llarg de la costa de l’Índia estan a l’espera de la resposta del govern a la seva demanda . El president de l’Associació pel Benestar del Districte Pescador és citat en l’article com dient que quan la xarxa falla la comunicació durant la tempesta , els pescadors no troben cap font d’informació , llevat que estiguin equipats amb la ràdio d’aficionats i GPS per ajudar-los a arribar a la costa sans i estalvis.

La qüestió de la concessió de llicències no es va tocar en l’article de premsa.
Artícle original a: http://tinyurl.com/india-fishing-ham-radio

Please follow and like us:

Deixa un comentari