Australia millora els permisos per la banda de 6m

Jim Linton VK3PC / Southgatearc /

Els Titulars de llicències “advanced” a Austràlia han començat a utilitzar l’espectre de banda de 6 metres , prèviament subjectes a restriccions oficials per evitar la possible interferència amb la televisió analògica.

Per escrit a l’Institut de Telecomunicacions d’Austràlia ( WIA ) i l’Autoritat Australiana de Mitjans ( ACMA ) , ha confirmat que l’última transmissió en canal 0 es va tancar el 27 de novembre.
La ACMA ha informat que les operacions d’aficionats ja no hauran de ser restringides per tal d’evitar interferències en el canal 0 on ja no operen estacions de TV. La WIA interpreta això com que les restriccions als 2MHz inferiors de la banda ja no cal que s’apliquen a VK1 , VK2 , VK3 i VK4.
El Servei de Radiodifusió té 45-52 MHz a títol primari per a la TV analògica a Austràlia , que ja no és el cas i només la televisió digital ha estat disponible des del 10 de desembre.
Mentre que els titulars de llicències “advanced” són poden operar al complet dels 2MHz inferiors de la banda , els titulars de llicències estàndard, segueixen restringits a 52-54 MHz.
La WIA des de 2010 ha demanat que tota la banda de 6 metres retorni al seu antic estatus de primària al servei d’aficionats , d’acord amb la pràctica internacional , i que tots els radioaficionats sense excepció siguin autoritzats a usar-la al complet.
Un nombre important de col·legues australians són a l’aguait de l’extrem inferior de l’anomenada “banda màgica ” a la recerca d’un nou país quan la propagació ho permeti.

Lloc interessant sobre 6m a Australia: http://www.bryer.id.au/vk3gy/6mtr.html

Gràfic: VK3GY

Please follow and like us:

Deixa un comentari