Data de llançament per RadioStrat

El 30 d’agost es donava a conèixer la notícia que uns estudiants de batxillerat treballaven en un projecte de llançament d’un globus estratosfèric anomenat RadioStrat.

La Unió de Radioaficionats de Catalunya va arribar a un acord de col·laboració amb els estudiants. Se’ls proporcionava suport tècnic així con l’ús de l’indicatiu EA3URC per a la senyalització de paquets APRS.

Avui 13 de setembre tenim el goig d’anunciar que les primeres proves de senyalització de paquets APRS del globus han estat exitoses: https://aprs.fi/#!call=a%2FEA3URC-9&timerange=9999&tail=9999

El projecte avança i els nois de RadioStrat ja estan tramitant el permís d’enlairament d’AENA per dilluns 25 de setembre. El llançament es produirà en una esplanada propera al poble Villamayor del Gállego, Saragossa. Les coordenades exactes són 41º 42′ 51,8” N i 0º 41′ 14,7” W.

El lloc de llançament s’ha triat condicionat pels vents dominants a l’estratosfera que poden fer desplaçar el globus fins a més de 100 km lluny. La previsió és que l’aterratge sigui en algun punt dels Monegros, cosa que facilita recuperar el giny per a futurs llançaments.

Els integrants del projecte RadioStrat i l’URCAT conviden a tothom a desplaçar-se per a veure el llançament. Així mateix es podrà fer seguiment a través dels equips de radioaficionats sintonitzats a 144,800 MHz  i també via web http://www.aprs.fi/  amb l’indicatiu EA3URC-9.

 

Enhorabona per l’èxit del projecte i estarem amatents al llaçament.

 

Font: RadioStrat i URCAT

Please follow and like us:

Deixa un comentari