Dia mundial de la radioafició 2022

Cada any, el 18 d’abril, es celebra el dia mundial de la radioafició , coincidint que tal dia com avui de 1925 es creà la IARU ( International Amateur Radio Union ). El lema d’enguany és Celebrar la contribució de la radioafició a la societat. En un comunicat la IARU diu:

    « Els radioaficionats van ser els primers a descobrir que l’espectre d’ona curta  — lluny de ser un erm — podria oferir propagació a nivell mundial. En la pressa per utilitzar aquestes longituds d’ona més curtes, la radioafició estava “en greu perill de ser deixada de banda”, ha assenyalat la IARU. Els pioners de la radioafició es van reunir a París el 1925 i van crear la IARU per donar suport als radioaficionats de tot el món. 

   Només dos anys més tard, a la Conferència Internacional de Radiotelegrafia, la radioafició va obtenir les assignacions que encara avui es reconeixen: 160, 80, 40, 20 i 10 metres. Des de la seva fundació, IARU ha treballat incansablement per defensar i ampliar les assignacions de freqüències per a aficionats. Gràcies al suport de les administracions de totes les parts del món, els radioaficionats ara poden experimentar i comunicar-se en bandes de freqüències estratègicament situades a tot l’espectre radioelèctric. (…)  Avui, la radioafició és més popular que mai, amb més de 3.000.000 d’operadors amb llicència!  »

͏͏

Font: IARU

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari