Diada Nacional de Catalunya

 

Us fem arribar dues informacions relacionades amb activitats de radioaficionats en aquesta setmana de la Diada Nacional de Catalunya. Es tracta de l’activació de l’indicatiu EG3CAT liderat per la sectorial de radioaficionats de l’ANC i el dispositiu VHF-UHF que s’activarà durant la V de la Via Catalana.

Activació indicatiu EG3CAT amb motiu del tricentenari 1714 – 2014

La sectorial de radioaficionats de l’ANC activa l’indicatiu EG3CAT amb motiu del Tricentenari 1714-2014. L’autorització va de les 00:00 del dia 8 a les 23:59 del dia 14 a totes les bandes i modes, inclòs D-Star.

Molt important! Tothom qui ho vulgui activar, ha d’apuntar-se a una llista penjada a Google Drive. Cal anotar dia, l’hora, banda i modalitat. L’objectiu és que hi hagi el màxim d’estacions a l’aire en diferents bandes modalitats i evitar duplicitats a la mateixa banda i modalitat. Cal sol·licitar accés a la llista Google Drive contactant per email amb joan@eb3jp.cat . Rebreu també un seguit de normes per a un bon funcionament de l’activació per a evitar conflicte i remarcar en tot moment que es tracta d’una estació de Catalunya. També els detalls del QSL manager.

Dispositiu VHF-UHF durant la V de la Via Catalana 2014

La Unió de Radioaficionats de Catalunya, URCAT crida a tots els radioaficionats catalans que participaran en la V de l’11 de setembre organitzada per Òmnium i l’ANC, a que duguin els seus equips portàtils per a estar en contacte. Ara és l’hora.
A banda dels repetidors habituals a la ciutat de Barcelona, UHF FM 439.125 -7,6 per qui dugui walkyes analògics i VHF DV 145.650 -600 (configuració Rpt1 ED3YAK C, Rpt2 ED3YAK G)per qui els dugui també digitals, també hi haurà altres dispositius temporals que reforçaran les comunicacions durant la Diada Nacional de Catalunya.

Aquest any s’aprofitarà la conferencia CATALANA d’EchoLink per a facilitar la connectivitat en VHF i UHF.

Freqüències de treball (únicament actius la Diada):

Analògic FM

144.512,5 Mhz simplex subtó 71,9 Link
439,287,5 Mhz -7,6 subtó 71,9 Repetidor
439,350 Mhz -7,6 subtó 88,5 Repetidor

Digital DV

144.837,5 Mhz EA3URC C Hotspot simplex
configuració Rpt1 EA3URC C, Rpt2 EA3URC G
438.412,5 -7,6 EA3ANS B Repetidor
configuració Rpt 1 EA3ANS B ,Rpt 2 EA3ANS G

software echolink (Windows i Android). Donem ús prioritari a la ràdio convencional.

EG3CAT via repetidor D-Star de Montjuic ED3YAK des de la pròpia V a partir de les 17:14.

Cal tenir en compte que l’ús echolink en smarphones des dels carrers on es desenvolupa la V serà complicat degut a la saturació de les xarxes 3G/4G.

Donat el gran volum de col·legues en pile up es prega que es respecti un cert ordre en el canvis. Respectar els indicatius dels repetidors i nodes. No allargar-se més de 3 minuts que és el límit màxim que permet echolink. Deixar 6 segons entre canvis. Passar sempre l’indicatiu. Parlar clar i vocalitzant. No atendre a provocacions i en cas que hi hagi un clar sabotatge a la conferencia, passar a freqüències locals en símplex prèviament pactades amb els companys. En tot moment seguir les instruccions de l’organització i els cossos de seguretat. Gaudir de la festa i recordar que “no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu”.

La URC vol agrair especialment a EA3HKB, EA3IK, EA3ANS, EA3GKP, EA3EM que han fet possible el dispositiu.

Bona Diada!

Please follow and like us:

Deixa un comentari