Eines segures de comunicacions P2P

Després dels greus esdeveniments de setge encobert a les institucions catalanes ocorreguts a Barcelona el dia 20 de setembre de 2017, hi ha hagut gran mobilització ciutadana on les xarxes socials han estat determinants. Però què passa si l’Estat en un exercici antidemocràtic sense precedents bloqueja l’accés a Internet?

Hi ha un parell d’eines que permeten la comunicació  instantània sense necessitat d’internet o infraestructura d’operador mòbil. Repassem-les per si ve de gust instal·lar-les.

 

BRIAR

Es tracta de software lliure per a garantir comunicacions segures extrem-a-extrem sense necessitat de servidors centralitzats i mínima dependència d’infraestructures externes. Connectivitat per Wifi, bluetooth, per internet segura usant la xarxa TOR encriptada extrem a extrem.

Ha estat usada per periodistes i activistes en entorns repressius però també per a organitzacions d’emergència en entorns de falta d’infraestructura.

Web: briarproject.org

Descàrrega: https://briarproject.org/download.html

Detalls de com funciona: https://briarproject.org/how-it-works.html

Guía d’usuari: https://briarproject.org/manual/

 

FIRECHAT

És una aplicació amb propietat intel·lectual desenvolupada per l’empresa Open Garden. Pensada per a comunicacions extrem-a-extrem usant Bluethooh, Wifi i sense connectivitat a internet, també s’ha usat per a activisme social. Les comunicacions van saltant de dispositiu en dispositiu fins a l’extrem distant de manera encriptada.

 

Web: https://www.opengarden.com/firechat.html

Descàrrega Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opengarden.firechat&referrer=utm_source%3Dfirechat.opengarden.com%26utm_medium%3Dweb%26utm_campaign%3Dbutton

Descàrrega APP Store: https://itunes.apple.com/app/id719829352?mt=8&&referrer=click%3D8501258f-59b8-46aa-8d38-f4ec1c7b44f4

Detalls de com funciona: https://www.opengarden.com/how-to.html

Guía d’usuari en castellà: https://www.opengarden.com/spanish.html

 

Font: Julian Assange

 
**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari