Els jocs olimpics del CW, a punt de començar.

El títol és un mica ironia, però el que és veritat és que del 19 al 23 de octubre es realitzarà la competició més ràpida de CW: HST – High Speed Telegraphy. Aquesta és una competició de radio esportiva que porta al límit l’alta velocitat a la que arriben els participants.

Enguany es celebrarà a Bielefeld, Alemanya, el 9è campionat del món de HST, organitzat per la DARC i auspiciat per la IARU. És la primera vegada que es fa a Alemanya des del 1995, any que va començar el veloç desafiament. Es celebra cada dos anys, en anys senars en diferents ciutats europees. A més, des del 2004, en els anys parells, la IARU-Regió 1 també l’organitza.
Podeu trobar les difents seus de la competició a: http://en.wikipedia.org/wiki/High_Speed_Telegraphy#Past_IARU_Championships

Aquest cop hi participen 22 països diferents:
– Albània
– Alemanya
– Bielorússia
– Bòsnia i Hercegovina
– Bulgària
– EUA
– Finlàndia
– França
– Grècia
– Hongria
– Índia
– Itàlia
– Japó
– Macedònia
– Moldàvia
– Mongòlia
– Polònia
– Romania
– Rússia
– Sèrbia
– Suïssa
– Ucraïna

Com podeu veure, no hi ha participació de ningú d’EA. Em semblava recordar que hi havia participat un col·lega de Sabadell algun any, però potser m’estic confonen amb la “toplist” del programa RUFXP. Em sembla recordar que havia arribat a rebre a uns 150wpm. Per algú com jo que tinc problemes per superar el 15wpm… sona, simplement, a ciència ficció. I més quan les primeres posicions a la competició HST estan al voltant dels 300wpm.

A veure si sabeu quina paraula s’escolta a 200wpm i a 300wpm:
Exemple de 200wpm: http://www.rufzxp.net/sounds/paris_1000_s.wav
Exemple de 300wpm: http://www.rufzxp.net/sounds/paris_1500_s.wav

Bé, continuo.

La competició està orgnitzada en 9 categories: (A) Dones fins a 16 anys, (B) Homes fins a 16 anys, (C) Dones de 17 a 21, (D) Homes de 17 a 21, (E) dones totes edats, (F) homes totes edats, (G) dones majors de 40 anys, (H) Homes de 40 a 49 anys i (J) homes majors de 50 anys.
Si un equip d’un país participant cobreix totes les categories, amb el màxim nombre de membres per equip, pot arribar a estar compost per 27 persones.

Des de fa un temps,a més de rebre i enviar a la màxima velocitat que l’operador pot fer, també s’han incorporat els programes RUFXP (de DL4MM – Mathias) i el Morse Runner (de VE3NEA – Alex).

La noticia l’estic treien tant de la web (http://www.hst2011.de) com de la revista alemanya de radioaficionats CQ-DL, on també explica que el creador de la pàgina web http://www.lcwo.net, en Fabian Kurz (DJ1YFK) està a l’equip.

Com a comentari personal final, tinc 2 pensaments. Primer que estaria bé que els mitjans de comunicació puguessin cobrir mediaticament aquesta competició i segon, començo a reflexionar com hauriem de fer per tenir-hi representativitat en properes edicions.

Teniu respostes als meus pensaments?

Please follow and like us:

Deixa un comentari