Cinto Niqui, director i presentador de l’Altra Ràdio de Ràdio 4, ha anunciat que l’Altra Ràdio s’enregistrarà al supercomputador MareNostrum 4. Aquest és el text que ha fet arribar a l’URCAT:
L’altra ràdio, primer programa que farà una edició íntegra dins del supercomputador MareNostrum
Dimarts 5 de juny, al vespre, L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, enregistrarà una edició especial cara al públic dins del MareNostrum 4. Aquest supercomputador està instal·lat a la capella de la Torre Girona, seu del Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), dins del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Barcelona. Un indret que té un gran protagonisme a la novel·la Origen (2017) de Dan Brown.
Abans d’enregistrar el programa 20 oïdors podran fer una visita guiada en aquest indret tan singular i tan important per a la investigació científica. De 17 a 18 hores es farà la visita i de 18h a 19h s’enregistrarà el programa. A la capella de la Torre Girona només hi poden accedir 20 persones i caldrà ser molt puntuals.
Si ens voleu acompanyar la tarda del dimarts 5 de juny en aquesta experiència única i fer la visita al BSC ens heu d’enviar un correu electrònic, amb el vostre nom i cognom, a altraradio@gmail.com posant a l’assumpte: “Programa al Mare Nostrum”. Només podem acceptar dues persones per cada correu electrònic. La llista d’assistents es fa per ordre rigorós d’arribada de les peticions. Una vegada rebut el vostre correu enviarem les dades exactes d’accés. Gràcies a totes les persones que ens vulgueu i podeu acompanyar-nos.
En aquest programa especial hi participaran: Mateo Valero, director del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC); Ulises Cortés, director del grup de recerca del BSC d’ Intel·ligència Artifical d’Alt Rendiment; Oriol Riu, responsable de visites del BSC; Carme Torras, professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) i Ramon Sangüesa, doctor en informàtica i col·laborador de L’altra ràdio.
El programa fet dins el supercomputador MareNostrum es podrà escoltar el dijous 7 de juny, de 22:05 a 23 hores, i el diumenge 10, a les 24 hores (dilluns a les 00 hores). Posteriorment es podrà escoltar a la carta a http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/
El Mare Nostrum està plenament dedicat a generar coneixement. S’utilitza pràcticament en totes les disciplines científiques -des de l’astrofísica o la física de materials, passant per la biomedicina- i també en l’enginyeria i la indústria. Dels gairebé 400 científics de 25 països que utilitzen el Mare Nostrun: 194 treballen en ciències de la computació, 82 en aplicacions computacionals en ciència i enginyeria, 66 en ciències de la terra i 54 en ciències de la vida. Entre els projectes de recerca n’hi ha sobre el canvi climàtic, les ones gravitacionals, la vacuna contra la sida, noves teràpies de radiació contra el càncer i també simulacions sobre la producció d’energia de fusió, entre d’altres.
L’altra ràdio porta 38 anys en antena i ha rebut diverses distincions: Premi Salvador Escamilla, al millor programa de la ràdio pública catalana, concedit per l’Academia de las Artes y las Ciencias Radiofónicas de España (AER), el 2013. Premi Excel·lència 2010 als mitjans de comunicació (ràdio), atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). Menció Honorífica en els 5ns Premis Ràdio Associació de Catalunya, el 2005. Premi Connexió dels anys 2000 i 2006, concedits per la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE). Premi APEI 1999, de l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa Ràdio i Televisió. Premi de la Fundació Rafael Peris a la millor iniciativa cultural de la radiodifusió professional del 1995.
Font: www.altraradio.cat
**************************
Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!
URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.
**************************