HAARP actiu en WSPR del 30 de juliol a l’1 d’agost

Programa d’Investigació Auroral Activa d’alta freqüència (HAARP) estarà actiu entre el 30 de juliol i 1 d’agost en modalitat WSPR , previsiblement entre 23h00 – 00h00 UTC. Principalment s’usarà la banda de 80 mestres (la freqüència habitual és 3.526 KHz). La transmissió serà en AM ja que la instal·lació encara no permet USB, amb una potència de “sols” 80 kW. HAARP ja ha estat actiu en ocasions anteriors. L’objectiu principal és generar irregularitats d’alineament de camp en la densitat del plasma ionosfèric.

Amb senyals tant intensos es pot produir l’efecte Luxemburg-Gorky. Es tracta d’un fenomen de modulació creuada entre ones de ràdio, una de les quals molt intensa, mentre creuen el mateix medi ionosfèric. Teories recents afirmen que els senyals intensos afecten la conductivitat del medi, la qual cosa afecta a la intensitat del rebot ionosfèric. Quan el senyal dèbil creua el medi al qual li varia la conductivitat en funció del senyal molt intens, això modifica la intensitat de rebot del senyal dèbil. El “re-modula” en amplitud en funció del senyal molt intens, fins i tot quan els dos senyal són en freqüències molt separades. Aquesta “re-modulació” encara que sigui dèbil és perceptible en el receptor de manera que es poden escoltar les dues senyals tot i que són de freqüències diferents.

 

Font: HAARP

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

Please follow and like us:

Deixa un comentari