International Marconi Day

El Dia Internacional Marconi celebra la gran contribució de Guglielmo Marconi en el desenvolupament de la tecnologia de la ràdio.

IMD és un esdeveniment de ràdio de 24 hores que se celebra anualment per celebrar el naixement de Marconi el 25 d’abril de 1874. El 2018 se celebrarà el 21 d’abril a partir de les 00:00 UTC fins a les 2359 UTC

L’objectiu del dia és que els radioaficionats del món entrin en contacte amb els llocs històrics de Marconi utilitzant tècniques de comunicació similars a les utilitzades pel mateix Marconi. Aquest no és un concurs, però es concedeixen premis a les estacions que es posen en contacte amb un nombre determinat d’estacions especials. Per obtenir una llista de les estacions especials, aneu a gx4crc.com

El grup de ràdio Howth Martello activarà aquest any l’EI0MAR de la torre Martello a Howth.

El 1905 es va instal·lar una estació de recepció creada per demostrar el sistema Marconi al personal d’enginyeria de la British Post Office en resposta d’una sol.licitud de demostració d’un contracte de telegrafia sense fils.
El vaixell Monarch, de la Royal Mail, amb equips de transmissió de telegrafia sense fils a bord, va navegar a diverses localitats del mar d’Irlanda i els seus senyals van ser monitoritzats i registrats a Howth.

EI0MAR planeja ser QRV des de les 0800 a 1800 UTC com una Estació especial i convida els visitants a l’esdeveniment. Seran especialment benvinguts els operadors disposats a operar una estona en fonia o CW.

 

Font: IRTS

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

Please follow and like us:

Deixa un comentari