Mor en Jaume Reguant

El passat 29 de març ens va deixar un dels radioaficionats que mes ha impulsat la ràdio en totes les vessants a la Cerdanya. L’enterrament fou el diumenge de Pasqua a Puigcerdà a les 16,30. Malauradament molts no ens en varem assabentar a temps i no el varem poder acompanyar el darrer dia. Potser no ha estat un radioaficionat molt lligat a la nostra afició , donat que la seva vesant era mes aviat tècnica i de col•leccionista, peró en Jaume va impulsar i recolzar moltes iniciatives de telecomunicacions , quan la Cerdanya estava molt aïllada de la resta del país, ell va contribuir a la creació l’any 1952 de Ràdio Puigcerdà “ La Veu de la Cerdanya”. Mes endavant instal•là el primer repetidor de televisió a la Cerdanya, aquest fet possibilità el poder rebre el senyal provinent del Tibidabo amb regularitat i qualitat.
També mitjançant els seus coneixements professionals, va adaptar al estàndard francès molts televisors espanyols, tasca no gens fàcil en aquelles èpoques, de manca de materials i coneixements.
La seva col•lecció de receptors professionals es una de les mes importants de la Península i ha estat una persona molt reconeguda en els cercles internacionals de col•leccionisme de ràdio i televisió. El seu tarannà obert, ha possibilitat la relació amb molta gent del món de la ràdio professional i amateur. Que al cel sigui i que els seus hereus, sàpiguen sàviament gestionar el tresor immens que en Jaume a deixat per a totes les generacions.

Foto cortesia d’en Joan Josep Alaiza, EA3EGQ

Please follow and like us:

Deixa un comentari