Novetat editorial: «Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes a l’espai català».

L’editorial GREGAL ha publicat el llibre « Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes a l’espai català » de l’autor Eloi Camps.

La lluita per la llibertat d’expressió que van encetar les ràdios ciutadanes continua vigent avui: davant les restriccions i censura promogudes per governs i grups de poder, la societat civil s’organitza per expressar-se amb una pluralitat de discursos i idees.

L’espai català de comunicació presenta una llarga i rica història de comunicació local, molt sovint lligada a l’impuls popular. Aquest estudi ofereix una visió panoràmica, des dels inicis fins al present, del fenomen de les ràdios ciutadanes. El llibre comença familiaritzant el lector amb aquest concepte, que engloba les emissores que neixen de la necessitat de la societat civil de dotar-se dels seus canals de comunicació, ja sigui per fer sentir veus excloses dels mitjans convencionals o bé perquè en un indret hi ha un buit mediàtic. Nascudes, generalment, poc després de la fi de la dictadura, les ràdios ciutadanes dels Països Catalans van erigir-se com un altaveu per als moviments socials i lluites de la Transició, i han mantingut viu l’esperit contestatari, participatiu i comunitari en la comunicació local. Aquestes emissores han lluitat sempre per la democratització de la informació i la comunicació, malgrat les múltiples dificultats polítiques i legals que n’han frenat el desenvolupament a l’Estat espanyol.

 

  • L’autor

Eloi Camps Durban, nascut a Banyoles el 1994, ha col·laborat des de l’adolescència en mitjans de comunicació locals. És graduat en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona i màster en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya. Forma part del Grup de Recerca en Comunicació Social i Institucional de la UdG, a través del qual ha participat en diversos projectes de divulgació, docència i investigació. Ha escrit a la Revista de Banyoles i El Punt Avui i ha estat locutor de Ràdio Sarrià. És soci de Ràdio Terra.

 

Font: Editorial Gregal

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Please follow and like us:

Deixa un comentari