Pantalla externa per a Yaesu FT8x7 amb Arduino i Nextion

͏͏ ͏͏

En José, EA3DMM, comparteix el seu darrer muntatge: controlar el seu equip Yaesu FT897 des d’una pantalla Nextion governada amb Arduino. L’objectiu del muntatge és tenir una pantalla externa més vistosa i operativa que l’original, amb mesures que van de 2,4” a 7” i resolució d’acord amb les mesures.

Emprant la connexió CAT de l’emissora, es fa la lectura de dades: freqüència, VFO A i B, Mode, CLAR, Repetidor, Lock, etc. Es presenten les lectures a la pantalla controlada amb Arduino.

El fet que la pantalla Nextion sigui tàctil, permet governar les accions de l’emissora: modificar mode, canviar VFO A/B, PTT , etc. Una pantalla que dóna total operativitat cap a l’equip.

Components per a el muntatge:

  • Editor IDE d’Arduino
  • Programa Skech d’Arduino
  • Editor de Nextion
  • Llibreria CAT (es pot fer sense la llibreria encara que llavors calen coneixements de captura de dades via port sèrie, dades que solen ser en hexadecimal i més complicades de tractar)
  • Llibreria Nextion (novament es podria fer sense la llibreria amb la complexitat afegida que això suposa)
  • Placa Adruino Mega 2560
  • Pantalla Nextion (també monitor TFT amb HDMI)

͏͏ ͏͏

En el muntatge s’ha emprat una llibreria CAT del col·lega VE3BUX, que encara no completa ni amb suport, és operativa i serveix com a base. EA3HVJ, Joan, treballa en una llibreria CAT molt més completa i adaptada per a el funcionament amb Arduino.

͏͏

En nostre agraïment a en José per a compartir un muntatge tant vistós. Qualsevol col·lega que estigui interessat en el muntatge, pot contactar per correu elctrónic a  ea3dmm (arrova)  gmail  (punt) com .͏͏ ͏͏


͏͏ ͏͏ Font: EA3DMM, José

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. ͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari