Propostes de ràdio per Nadal.

 

Un any més les festes nadalenques propicien el descans i la possibilitat d’estar actiu en ràdio. Us oferim tres propostes d’esbarjo en ràdio.

 

Captar la tradicional transmissió en CW de Grimeton Radio / SAQ el 24 de desembre. Es tracta d’un transmissor de 200 kW en ona llarga, 17,2 kHz, declarat patrimoni mundial de l’UNESCO i que emet en dates assenyalades.

L’emissió començarà a les 7h30 UTC amb la sintonització del transmissor i el missatge en CW serà emès a les 08h00 UTC. Es podrà seguir pel canal de YouTube. Els informes de recepció via formulari web.

Simultànemanet s’activarà l’estació SK6SAQ a 7035 kHz CW ,  14035 kHz CW , 3755 kHz SSB.

 


Terra Santa en el aire (HOCOTA).  Radioaficionats israelians activen el programa Terra Santa en el aire  ( Holy-land Christianity On The Air – HOCOTA) entre els dies 26 i 29 de desembre. Inclou 5 estacions multi-operador en llocs de significació per al cristianisme:

    1. – Estació 4X2XMAS a la muntanya del Tabor
    2. – Estació 4X3XMAS a Cesarea.
    3. – Estació 4X19HNY a Jerusalem
    4. – Estació 4X9XMAS a Latrun
    5. – Estació 4X7XMAS a Stella Maris Monastery

QSLs sols via LoTW i eQSL.CC; NO bureau. 

 


Concurs de Nadal del DARC ( Deuscheland Amateur Radio Club). Un concurs de tan sols dues hores i mitja, el dia 26 de desembre de 08h30 – 10h59 UTC a les següents bandes:

 

En aquest concurs és tradicional finalitzar els QSO amb les paraules “Frohes Fest” (Bones Festes) o en telegrafia “FF”. Consulteu-ne les bases.

Font: SAQ, IARC, DARC

͏͏ ͏͏ ͏͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. ͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari