Reducció de costos en receptors de DRM: Digital Radio Mondiale

 

El passat més de setembre, en la fira IBC d’Amsterdam, es va presentar el xip més barat, de menor consum i més petit que permet la recepció en DRM, Digital Radio Mondiale. El xip el fabrica l’empresa CML Microcircuits i s’anomena DRM1000. 

El DRM1000 conté tot el software, hardware i llicències de patents necessaris per la recepció des de l’antena fins a l’altaveu, fet que facilita als fabricants la construcció de receptors complets i duals: en analògic i digital. El mòdul redueix el cost en un 60%, el que fa el receptors molt més assequibles en preu, ja no tan sols a amants de l’ona curta o mitja, que també per a projectes educacionals o governamentals tot ampliant el mercat potencial cap a països emergents. Una altra fita notable és que redueix el consum elèctric un 80% respecte als models actuals, la qual cosa permet optimitzar la càrrega de les bateries.

Fabricants com Gospell Digital Technology Ltd ja han decidit incloure el xip dins les seve noves línies de producte.

DRM és l’estàndard de transmissió de ràdio digital capaç d’oferir contingut digital d’alta qualitat a grans àrees mitjançant ona mitjana (MW) i ona curta (SW).

 

͏͏

Font i crèdits: CML Microcircuits, Gospell Digital Technology Ltd

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

͏͏ ͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari