Satèl·lit geoestacionari de radioaficionats: Es’hail2

Recentment AMSAT d’Alemanya, en col·laboració amb la Qatar Amateur Radio Society (QARS), ha presentat els avenços per a el projecte de satèl·lit geoestacionari per a radioaficionats Es’hail2.

Es preveu que Ariane llanci el satèl·lit  durant aquest any a la posició orbital de 26 graus est, amb una vida útil de 15 anys. Durà dos transponedors lineals aptes per a totes les modalitats amb pujada en banda S (2400 MHz) i baixada en banda X (10450 MHz).

Transponedor d’ample de banda estret: destina una amplada de 250 kHz per a comunicacions analògiques convencionals com SSB, CW i PSK. S’assumeix 50 comunicacions simultànies bidireccionals. Es pot rebre amb paràboles entre 60-90 cm en polarització vertical. Requereix pujada en banda S, polarització RCHP, entre 5-10W PEP i antena d’uns 22,5 dBi de guany ( paràbola 75 cm)

 

Transponedor d’ample de banda ample: destina una amplada de 8 MHz per a comunicacions digitals d’alta velocitat i DATV. Pujada en banda S , polarització RHCP,  EIRP de 53dBW ( 100 W PEP en una paràbola de 2,4 metres). Baixada en banda X, polarització horitzontal amb paràboles d’entre 60-90 cm.

 

Font: AMSAT-DL

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

 

 

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari