SSTV des del satèl·lit MKA ORBICRAFT-ZORKIY: RS15S

 

Per a el mes de maig de 2023, s’ha anunciat una activació SSTV des del satèl·lit MKA ORBICRAFT-ZORKIY. Es tracta d’un Cubesat 3U operat per Sputniks LLC, que va ser enlairat el març de 2021. Va equipat amb sensors i càmeres. Codi NORAD 47960.

Durant 6 dies s’emetran 6 imatges diferents en mode Robot 72. Per a rebre el diploma cal acreditar la recepció i descodificació d’almenys 3 imatges. Cada imatge ha de ser rebuda almenys en el 70% amb qualitat acceptable. El logo i indicatiu ha de ser reconeixible. Per a la descodificació es recomana usar RX-SSTV o qualsevol programari que tingui disponible el mode Robot. Les imatges han d’ésser en la seva resolució original.

 

Programació d’activació:

  • Inici de transmissió SSTV: 07 de maig de 2023 00:00 UTC
  • Fi de transmissió SSTV: 13 de maig  de 2023 00:00 UTC

 

Indicatiu, freqüència i modes disponibles:

  • Indicatiu RS15S
  • 437.850 MHz GMSK 2k4 USP FEC, GMSK 4k8 USP FEC, GMSK 9k6 USP FEC, SSTV

 

Per a sol·licitar el diploma s’ha d’enviar un correu electrònic a  radioamateur@sputnix.ru . Cal incloure nom i cognoms, indicatiu, dia i hora de recepció en UTC, lloc de recepció, indicacions de si el diploma es vol rebre en format paper o electrònic ( en cas de format paper cal indicar adreça exacta), indicacions de l’estació de recepció, imatges captades. Data límit 14 de maig 00:00 UTC.

 

 ͏

Font: R4UAB

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

͏

 
 
 
 
 
 
Please follow and like us:

Deixa un comentari