Tunísia autoritza llicències individuals de radioaficionat

Hi ha alguns canvis importants per als radioaficionats de Tunísia segons que informa John Williams VK4JJW.

INFORME DE JOHN: A Tunísia, només les estacions col·lectives (de ràdio club) podien obtenir una llicència per a operacions de radioaficionat. Ara, els tunisians particulars que passin un examen de qualificació poden obtenir una llicència pròpia i els que ja tenen una llicència d’un altre país poden operar legalment. Tot plegat es va fer possible al setembre en virtut de nous acords decretats pel Ministeri de Telecomunicacions del país. També es permet als estrangers residents sol·licitar una llicència.

Una associació de ràdio anomenada ARAT va ser creada pels joves tunisians el 2011 després de la Revolució de Jasmin. El reconeixement d’ARAT per part del govern va encoratjar a altres organitzacions de ràdio a formar-se. ARAT és un membre reconegut de la IARU.

ARAT acredita ser un dels defensors més forts de les llicències individuals i redacta un document per crear el nou sistema de llicències. El grup va discutir amb ASTRA, una altra associació reconeguda de radioaficionats a Tunísia, i va establir una bona relació amb el ministeri i l’Agència Nacional de Freqüències.

El decret del mes passat apareix ara al Diari Oficial de la República de Tunísia i aviat començaran a aparèixer nous titulars de llicències individuals.

Font: Amateur Radio Newsline

Foto: ARAT

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari