Un article a Nature vaticina un mínim solar llarg.

 ͏͏ ͏͏

Un article d’investigació publicat recentment a la revista científica Nature, vaticina un mínim solar llarg, similar al mític Mínim Maunder. L’article es titula «Oscillations of the baseline of solar magnetic field and solar irradiance on a millennial timescale» que es pot traduir com a «variabilitat de la línia base del camp magnètic solar i irradiació solar en una escala de temps mil·lenària». Segons els autors, a partir del mínim en que properament s’iniciarà el cicle XXV, tindrà lloc un període de baixa activitat solar que pot durar tres cicles solars.

Com explica el resum del document, «recentment les oscil·lacions a llarg termini descobertes del camp magnètic del fons solar associades a les ones de doble dinamo generades a les capes interiors i exteriors del Sol indiquen que l’activitat solar s’inclou en les properes tres dècades (2019–2055) a un gran mínim de l’època moderna semblant al de Maunder».

 ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏

De confirmar-se la predicció, seria una mala notícia per a tots el radioaficionats que treballen HF.

 ͏͏ ͏͏

Font i crèdits: Nature ww.nature.com , NASA

 ͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari