WPA3, nou protocol de protecció WIFI

La Wi-Fi Alliance  ha presentat recentment el protocol WPA3 (Wi-Fi Protected Access  versió 3)  com a substitut del WPA2 que va ésser compromès l’any passat amb una tècnica anomenada Key Reinstallation AttaCK o KRACK.

Se n’ha presentat dues variants, una pensada en entorns casolans i un altre en entorns empresarials, que s’implantaran cap a finals de 2019. Fa xifratge de dades individualitzat amb l’objectiu  d’evitar els espies de les comunicacions WIFI. En el cas que un atacant aconseguis la paraula clau, no li serveix per a desxifrar el tràfic anterior a la paraula clau. També inici de sessions basat en paraules clau més segures i protegir accessos no autoritzats o “atacs de diccionari”.

Per a evitar els riscos inhabilitarà les versions anteriors: així doncs un dispositiu WPA2 NO es podrà connectar a un punt d’accés exclusiu WPA3 que no tingui un mode de transició especial.

Inclou la funció Wi-FI Easy Connect, pensada per a dispositius sense pantalla o teclat. Es basa en l’escaneig d’un codi QR d’un router, que s’usarà per a crear la paraula clau i que s’enviarà al dispositiu WiFi escanejant-ne el codi QR d’aquest. No hi haurà necessitat de més interacció per part de l’usuari.

 

Font i crèdits: Wi-Fi Alliance

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

Please follow and like us:

Deixa un comentari