Activitat de ràdio escolta (SWL) per a Nadal

Dues oportunitats de ràdio escolta es poden dur a terme cada any per Nadal. La primera, rebre els senyals en CW de l’estació SAQ, Grimeton Radio Station, a 17,2 KHz, que solen fer cada 24 de desembre. L’emissió es pot rebre a tot Europa i sovint també a Nord Amèrica. Es tracta d’una estació històrica patrimoni de mundial de l’UNESCO. Malauradament aquest any s’han vist obligats a cancel·lar l’emissió perquè no han acabat a temps algunes tasques de manteniment de l’antena d’ona llarga. Tanmateix la seva web és un goig de visitar i veure els detalls d’una estació d’ona llarga tan antiga.

La segona, el residents de l’estació antàrtica McMurdo, celebren el Nadal amb una cantada de nadales per ràdio en HF. S’ha anunciat per dissabte 23 de desembre a les 23h00 UTC. Usaran freqüències fora de la banda d’aficionats, per sobre dels 40 metres (7995KHz USB). Usen potencies de tan sols 20W i accepten informes de recepció per email    w2naf@arrl.net . Un exemple de cantada en aquest vídeo:

 

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari