Alertes governamentals en emergències

Dimecres 2 d’octubre, a les 2h18 hora de la costa est dels EE.UU. milions de telèfons mòbils varen rebre un missatge de prova d’alerta de part del govern dels EE.UU. El missatge deia: “Alerta presidencial. AIXÒ ÉS UNA PROVA del sistema nacional d’alerta d’emergència en xarxa mòbil. No cal fer res.”  La BBC se’n feu ressò.

La alerta la va generar una agencia del govern americà anomenada FEMA. Els usuaris d’IPHONE, poden activar la funció per a rebre alertes tal com es descriu en aquest enllaç. A Catalunya l’entitat que genera alertes és el CECAT. Les alertes es poden rebre seguint les notícies a la web del Departament d’Interior, per Facebook emergenciescat , per twitter @emergenciescat o amb l’aplicació de mòbil gratuïta gencat.mobi . Podeu consultar diversos vídeos de demostració. Addicionalment existeix l’aplicació My112 que permet geolocalitzar una trucada al 112.

 

Fonts i crèdits= BBC, Apple, FEMA, CECAT, Movistar.

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari