EB3FRN detecta la Solar Parker Probe a 32 GHz

EB3FRN, Iban, ha detectat  recentment la portadora del senyal de ràdio de la sonda Solar Parker. Aquesta sonda de la NASA té com a missió estudiar la corona solar des d’una distància de 6,2 milions de kilòmetres, amb velocitats tan grans com 700.000 km/h. Ho ha detectat a 32 GHz , banda Ka, que forma part de la Deep Space Network de la Nasa. Concretament a 32.037,695MHz. El senyal experimenta un clar efecte doppler degut a la velocitat de la sonda. La recepció fou de una relació senyal soroll de 7dB tenint en compte que la instal·lació de l’Iban té un soroll en apuntar al sol de 6,5dB.

 

 

La nau estava a quasi 49 milions de Km de la terra i el temps d’arribada del senyal ràdio era de més de 5 minuts. En aquesta captura de pantalla es mostra uns 7 min de recepció a la freqüència intermitja de 10 GHz amb un evident efecte doppler. També pantalles de control d’antena, informació de Kepplers, etc.

 

 

Font: EB3FRN

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

Please follow and like us:

Deixa un comentari