Atac DOS al servei APRS.fi

El servei APRS.fi ha rebut atacs informàtics de tipus DOS ( denegació de servei). Segons informa OH7LZB – Hessu- que n’és administrador, el lloc web ha rebut un gran nombre de paquets d’estacions posicionades pseudo-aleatoriament que han “inundat el mapa”, una gran àrea de Rússia, amb geoposicionaments falsos. L’atac ha estat de l’ordre de 1000-1500 paquets per segon quan els valors habituals ronden 100 paquets per segon.

 

Diu en OH7LZB: «Per bé que és obvi que algú intenta atacar als radioaficionats  russos, també causa problemes als radioaficionats de fora de Rússia, ja que la inundació de paquets està malmetent el servei APRS-IS per a tot el món. (…)  Les taxes de paquets eren prou grans com per causar problemes als clients APRS-IS que alimenten el servei APRS-IS, on es processa i desa a la base de dades. Tot amb tot, fins ara els  servidors APRS-IS han pogut suportar l’atac

 

Com a mesura de protecció s’ha començat a filtrar aquest tràfic  per evitar que perjudiqui el servei per a altres parts del món així com s’ha hagut d’esborrar 234740 registres d’estacions falsament geolocalitzades en la base de dades.

͏͏ ͏͏͏

Fonts: APRS.fi, OH7LZB – Hessu .

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

 
 
 
 
 
 
Please follow and like us:

Deixa un comentari