Radioaficionats ucraïnesos en QRT obligat

Degut a la invasió d’Ucraïna iniciada pel president rus Vladimir Putin, el govern ucranià ha decretat l’estat d’emergència durant 30 dies, a comptar a partir del 23 de febrer. Això implica, entre d’altres mesures, la prohibició d’operar estacions de radioaficionats. Tots els radioaficionats ucraïnesos han fet QRT obligat. El vicepresident de la Ukrainian Amateur Radio League ha emès un comunicat informant d’aquest fet i condemnant la invasió. Els radioaficionats d’URCAT expressem la nostra solidaritat amb els col·legues d’Ucraïna.

Una segona derivada dels esdeveniments és que radioaficionats de Polònia membres de la Polski Związek Krótkofalowców han activat enllaços WinLink a 160m, 80m i 20m, per a facilitar l’enviament d’emails des dels refugiats cap als seus familiars. Aquestes són les estacions i freqüències:

  • SR5WLK   3.595,5 kHz USB
  • SR3WLK   14.111 kHz USB
  • SP3IEW      1.865 kHz USB

Si en algun moment hi ha talls ens els proveïdors d’internet, l’estació SP0MASR estarà activa entre 18-20 UTC a les freqüències 3770 kHz +/- QRM i 7110 kHz +/- QRM. Comunicats en polonès o anglès.

Més encara, WRMI Ràdio Miami Internacional, emissora comercial que lloga transmissors, ha activat emissions del programa en anglès de Radio Ucraïna Internacional: a diari 12:00-12:30 UTC excepte els divendres per 5010 kHz.

Finalment des del passat 1 de febrer, la radiotelevisió pública d’Ucraïna ha recuperat la transmissió a l’ona mitjana en els 549 kHz. El transmissor, de 500 KW, es troba a la ciutat de Luch, a la regió de Mykolaiv.

͏͏ ͏͏͏

Fonts: UARL, PZK, WRMI.

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari