Autorització temporal de “segon operador” durant el confinament COVID19

La Secretaría de Estado para el Avance Digital pertanyent al Ministerio de Economía y Empresa de l’Estat Espanyol, ha emès una resolució en que s’autoritza temporalment i sota unes determinades condicions, la utilització d’estacions de radioaficionats a persones sense autorització. Es tracta de persones que viuen en un mateix domicili de confinament, allò que popularment s’ha anomenat “segon operador”.

L’autorització serà vigent mentre es mantingui l’estat d’alarma decretat pel govern de l’estat espanyol amb motiu de la pandèmia del COVID19, i que obliga al confinament de la població. La persona que en faci ús, haurà d’estar sota la supervisió directa i presencial del radioaficionat autoritzat, qui en serà responsable i en farà el seguiment per a que es compleixi la reglamentació d’us de domini públic radioelèctric. La potència no pot superar el 40% del valor màxim autoritzar ca cada banda amb un límit màxim de 100 Watt. En cas d’interferència a altres serveis, cal aturar immediatament les emissions.

En els darrers dies ja s’ha pogut escoltar emissions de “segons operadors”, principalment fills/filles dels titulars. Un exemple es el net echolink de les conferències RADIOCAT i CATALANA, que amb motiu del confinament ha passat a periodicitat diària a les 20h i on la participació ha augmentat espectacularment.

Font:  https://avancedigital.gob.es/espectro/radioaficionados/autorizaciones/Documents/resolucion-autorizacion-radioficionados-estado-alarma.pdf

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Please follow and like us:

Deixa un comentari