Companys d’enlairament d’Enxaneta

Darrerament ha pres rellevància als mitjans de comunicació el proper enlairament del cubesat català Enxaneta amb un coet Soyuz des de la base de llançaments de Baikonur, Kazakhstan.  El que la majoria del públic no coneix és que l’Enxaneta té nombrosos companys d’enlairament fins a arribar als 575 km d’alçada d’orbita polar heliosíncrona, entre els quals, alguns pocketcube que emeten en bandes de radioaficionat.

 

DIY-1 / ARDUIQUBE (ARGENTINA)

Freqüència: 437.125 MHz USB/CW
Potència: 25/50/100 mW.
Telemetria: RTTY 100BD 7N2, 15 ppm CW.
ROBOT CW auto-transponder, (com els satèl·lits soviètics  RS-5 / RS-7 / RS10-11 )
Antena: dipol

En el moment del llançament, DIY emetrà en baixa potència i sols telemetria RTTY fins a verificar l’estat de la bateria. Es pot rebre amb el software FLDIGI-HAB. Un cop verificat el bon funcionament de la bateria, el ROBOT CW s’activarà. S’agraeixen informes de recepció.

 

STECCO (Itàlia)

Es tracta d’un pocketcube 6p dissenyat per escoles d’enginyeria i universitats italianes. El nom STECCO  és l’acrònim de Space Travelling Egg-Controlled Catadioptric Object. El giny vol provar un innovador dispositiu de control d’altitud així com un digirepetidor en banda de radioaficionats.

Freqüència de pujada i baixada: 435.800 Mhz, 9600 baud FSK modulation, codificació G3RUH, AX.25.

 

BCCSAT-1 (Tailàndia)

BCCSAT-1 és un satèl·lit amb finalitats educatives i de captació multi-espectral. Incorpora 4 càmeres per a capturar imatges de la terra en diverses longituds d’ona: vermell, verd, blau, infraroig proper i infraroig llunyà. Ha estat desenvolupat per estudiants de Bangkok. Les freqüències no han estat coordinades amb IARU. Informes de recepció a bccsat1@gmail.com

Balisa  435.635 MHz CW
Slow Scan Digital Video SSDV Data 435.635 MHz AFSK 1.2 kbps
Telemetria 435.635 MHz GMSK 9.6 kbps

͏͏

Font i crèdits: AMSAT

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

 
Please follow and like us:

Deixa un comentari