Darrers dies de l’estació espacial xinesa Tiangong 1 abans de desintegrar-se en la reentrada a l’atmosfera.

El Tingong 1, de traducció literal Palau Celestial 1, és la primera estació espacial xinesa que en els propers dies es desintegrarà en la reentrada a l’atmosfera. Es tracta d’un giny de la China National Space Administration (CNSA), d’un 8500 Kg de massa i més de 10 metres de longitud, fou llançat el 2011 amb capacitat per a hostatjar 3 tripulants i que ha estat un banc de proves per a d’altres missions espacials.

El giny segueix una òrbita de descens i farà una reentrada a la terra no controlada. Les agencies espacials mundials en fan un seguiment amb actualitzacions cada 1-2 dies  i les darreres dades de l’ESA apunten que la reentrada pot tenir lloc entre el 30 de març i el 3 d’abril.

 

Fons i crèdits: ESA, CNSA

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari