Demostració de la modalitat digital FT-8

 

La Federació Catalana de Radioaficionats farà una demostració de la modalitat digital FT-8 dins el seu congrés anual de les entitats que en formen part. La demostració tindrà lloc dissabte 24 de novembre de 2018 a les 09h30 a la seu del Radioclub de Cerdanyola, EA3RCH, a càrrec d’en Joan Ramon, EB3DKE.

 

El mode FT-8 és un mode digital inventat pel Premi Nobel de Física de 1993 i radioaficionat Joe Taylo, K1JT. En Joe és també l’inventor d’altres modes digitals com WSJT, JT9, QRA64 o JT65, pensants en senyals dèbils, amb rebot múltiple, obertures curtes o amb molt de fadding, on els QSO s’han de completar amb molta rapidesa. Algunes característiques del FT-8:

 

Temps de seqüèncica TX / RX : 15 sec

Longitud del missatge: 75 bit + CRC de 12 bit

Codi FEC: LDPC (174,87)

Modulació: 8-FSK, velocitat d’inserció igual a la separació de tons = 5.86Hz

Forma d’ona: fase contínua, envolupant constant

Ample de banda: 47 Hz

Sincronització: tres arrays 7 x 7

Duració de transmissió: 79 x 2048/12000 = 13,48 Sec

Llindar de descodificació: -20dB

 

Recentment Jordan Sherer, KN4CRD, ha treballat en una modificació de l’FT-8 per a adaptar-lo a una comunicació teclat a teclat. En un primer moment aquesta adaptació s’anomenà FT8CALL i recentment ha passat a anomenar-se JS8CALL. Disponible en versió beta i sota llicència GPLv3.

 

Actualització 3-12-2018.  El video de youtube on es va enregistrar la xerrada:

 

Font: FCR  , qrznow.com/new-digital-mode-from-k1jt-ft8 , groups.io/g/js8call

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

Please follow and like us:

One thought on “Demostració de la modalitat digital FT-8”

Deixa un comentari