Els Radioaficionats també “Fem Via”

Activitats programades per URCat amb motiu de la Via Catalana.

Net per la Via Catalana

La Unió de Radioaficionats de Catalunya URCAT convida a tots els radioaficionats a participar en una trobada (net) per ràdio el dia 10 de setembre de 2013 a les 22h per la freqüència 3.722,5 KHz en la banda de 80 metres.

Per a una bona organització, aquest serà el funcionament del net (fem un pile-up):

A les 22h00 ED3URC cridarà CQ a totes les estacions que vulguin participar. Les estacions el limitaran a donar l’indicatiu i el nom i quedaran a la espera. Es confeccionarà una llista per a mantenir un cert ordre.

Seguidament ED3URC anirà donant pas a les estacions anotades a la llista. Cada corresponsal passarà RST, RIG i antena, informació de si participarà en la ViaCatalana indicant tram o des de QTH i freqüència en la que preveu operar amb walkie. Els canvis no han de ser superiors a 3 minuts.

Un cop tots els participants hagin fet el primer canvi, comença un QSO lliure que es desenvoluparà fins que la son venci.

Els participants rebran un diploma o qsl acreditant la participació en el net. El net es pot monitoritzar per l’equip SDR d’Andorra http://ardam-andorra.no-ip.org:8901/ o qualsevol altre SDR proper http://websdr.org/ . També disponible en streaming per https://www.radioaficionats.cat/sites/default/files/streaming_0.m3u .

Radioaficionats a la Via Catalana

La Unió de Radioaficionats de Catalunya URCAT convida a tots els radioaficionats que participin en la ViaCatalana a que duguin els equips portàtils d’VHF-UHF. Sense ànim d’obligar a ningú, s’ha confeccionat un resum de radioaficionats que han confirmat la participació i la freqüència d’operacions. Degut a les limitacions de potència i antena del equips portàtils, cada radioaficionat valorarà la operació en la freqüència més escaient.

Extrems sud i nord : Trams en les comarques del Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Tarragonès. S’aconsella utilitzar el repetidor de Montcaro ED3YAH (439.275 -7,6 MHz subtó 88.5). Cal recordar que el repetidor està enllaçat amb ED3YAI, Tossa d’Alp (Cerdanya, 439.375 -7,6Mhz subtó 88.5) que pot possibilitar contacte amb comarques com Alt i Baix Penedès, La Selva, Gironès, Pla de l’Estany i Alt Empordà. Això suposa la major àrea de cobertura de la Via Catalana i facilita el contacte nord-sud. Els companys EA3DGI (Xavi) i EA3BTL (Eduard) han confirmat que estaran a trams del Baix Ebre i Baix Camp QRV a aquest sistema de repetidors enllaçats.

Trams Penedès, Tarragonès i Barcelona en FM : Trams en les comarques del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Penedès i algunes zones de Barcelona. S’aconsella utilitzar el repetidor U100 (439.400 -7,6Mhz). Els companys EA3FLX (Manel), EA3FRB (Jaume), EA3CNL (Ramon), EA3EM (Joan), EC3TS (Gerard- QTH) estaran en aquests trams.

Àrea metropolitana + Garraf + Tarragonès en DStar: Trams en les comarques del Baix Llobregat i Barcelonès. S’aconsella operar en el repetidor DStar de Montjuïc ED3YAK (145.650 -600Khz). Han confirmat EA3ANS (Joaquim), EA3WR (Joan) i EA3GMU (Pep). A més hi ha dos Hot Spot enllaçats a aquest repetidor que donen cobertura al Garraf 144.8375 (EA3HKB) i Tarragonès 438.400 -7,6Mhz EA3HRS on el company Oscar operarà des del tram interior de Reus.

Trams Maresme i Selva: Trams en les comarques del Maresme i Selva. S’aconsella operar en el repetidor del Far de Blanes EC3YAS (438.950 -7,6Mhz).

Trams Nord: Trams en les comarques de La Selva, Gironès, Pla de l’Estany i Alt Empordà. S’aconsella operar en els repetidors EA3F R1 de la Garrotxa (145.625 -600Khz) on EA3FHP (Josep) estarà operatiu des del QTH i ED3YAP R4 de Figueres (145.700 -600Khz subtó 71.9) on hi haurà EA3FUH (Àlex). També hi ha la possibilitat d’estar en contacte amb el sud via sistema Montcaro-Cerdanya.

Símplex: En tots els trams les freqüències símplex aconsellades són 145.475 Mhz i 437.825 Mhz en FM. Es poden utilitzar entre companys propers i sense cobertura a repetidors.

Per a uns QSOs ben reeixits es recomana:

– deixar suficient silenci entre canvis.
– operar amb tranquil·litat, alegria i sense pressa. Donar sempre l’indicatiu complet.
– no entrar en polèmica amb ningú. Respectar a tothom. En cas de problemes, sempre es pot fer QSY a un altre repetidor o símplex.
– seguir en tot moment les indicacions dels membres de l’ANC i els agents de seguretat. Nosaltres no som ni organització, ni seguretat ni nois dels encàrrecs. Simplement gaudim del nostre hobby amb els companys mentre fem Via.

Si us plau envieu-nos fotos de la vostra participació a la Via Catalana a urcat@urcat.cat.

73. URC

Please follow and like us:

Deixa un comentari