La NASA demana ajuda als radioaficionats

Separació del NanoSail-D: La NASA demana ajuda als radioaficionats per localitzar el senyal de la balisa.

HUNTSVILLE, Ala. Huntsville, Ala. — Dimecres 18 de gener, 11:30 am EST. Enginyers del Centre Marshall de Vols Espacials, ubicat a Huntsville, Alabama, han confirmat que el nanosatèl·lit NanoSail-D s’ha separat del satèl.lit FASTSAT (Fast Affordable Scientific and Technology Satellite).

La separació es va produir de manera espontània i es va detectar aquest matí, quan els enginyers del centre analitzar la telemetria a bord del FASTSAT. La separació del NanoSail-D també va ser confirmada per estacions terrestres de seguiment del satèl.lit.

Es requereix a operadors radioaficionats per escoltar els senyals del NanoSail-D i verificar que està operatiu. Aquesta informació s’ha de remetre al panell de NanoSail-D a nanosaild.engr.scu.edu / dashboard.htm. El senyal de l’etiqueta del NanoSail-D pot escoltar-se en 437.270 MHz

L’equip científic del NanoSail-D espera que el nanosatèl·lit es trobi en bones condicions i pugui completar la seva missió.Després de la separació, un comptador situat en el propi satèl.lit comença un compte enrere de tres dies, mentre el satèl lit orbita al voltant de la Terra. Quan aquest comptador arriba a zero, el satèl.lit comença a desplegar una vela solar de polímer de 100 peus quadrats. El desplegament es completa en cinc segons.

“Són bones notícies per al nostre equip. Estem ansiosos per escoltar la balisa que ens indiqui que el NanoSail-D està en bon estat i operant com estava previst”, va declarar Dean Alhorn, principal investigador de l’NanoSail-D i enginyer aeroespacial al Centre Marshall .”L’equip científic espera que el NanoSail-D estigui operatiu i pugui desplegar la seva vela solar”.

El 6 de desembre de 2010, la NASA va activar el procés de separació del NanoSail-D i el FASTSAT. En aquest moment, l’equip va confirmar que la comporta s’havia obert correctament i les dades van indicar que la separació s’havia realitzat sense problemes. Les anàlisis posteriors van indicar que no hi havia rastre del NanoSail-D en la seva òrbita baixa, el que va fer pensar a l’equip que l’NanoSail-D seguia dins el FASTSAT.

La missió FASTSAT va seguir operant com estava planejat, amb els altres cinc experiments científics funcionant nominalment.

“Vam saber que la comporta s’havia obert i que existia la possibilitat que el NanoSail-D es separés per si mateix”, va indicar Mark Boudreaux, gestor del projecte FASTSAT al Centre Marshall. “Hem tingut una agradable sorpresa aquest matí, quan l’equip d’operacions de vol confirmar que el NanoSail-D ja s’havia separat”.

Si el desplegament té èxit, el NanoSail-D romandrà en una òrbita terrestre baixa entre 70 i 120 dies, depenent de les condicions atmosfèriques. El NanoSail-D s’ha dissenyat per demostrar el desplegament d’un sistema de vela solar compacta que pugui conduir a futurs desenvolupaments d’aquesta tecnologia de propulsió solar alternativa, així com les capacitats del FASTSAT per posar en òrbita a un nanosatèl · lit des d’un microsatèl, sense realitzar nous contactes amb el bus del satèl.lit FASTSAT.

Podeu seguir les operacions de la missió NanoSail-D a Twitter:

twitter.com/nanosaild twitter.com / nanosaild

Per obtenir informació addicional sobre la cronologia del desplegament de NanoSail-D, visiteu:

www.nasa.gov/pdf/501204main_NSD2_timeline_sequence.pdf

Per aprendre més sobre les missions FASTSAT i NanoSail-D, visiteu:

http://www.nasa.gov/mission_pages/smallsats www.nasa.gov/mission_pages/smallsats

Foto/Imatge: NASA

Please follow and like us:

Deixa un comentari