Nou mode digital travessa l’Atlàntic a 136kHz a la primera

Amb una potència d’entrada de no més de 400 watts a una vertical de 12 metres amb barret capacitiu , amb una freqüència portadora de 137.5 Khz, que s’estima una potència efectiva radiada ERP de no més de 250 mW G4WGT, Gary, utilitzant el nou sistema de transmissió de dades ‘Opera’ ha transmès correctament un senyal a Joe VO1NA, a una distància de 3500 km.
Joe va completar sis descodificacions de crides completes de Gary en un període de 2 hores, sent la primera a les 21:43 z, de manera inesperada a principis de la nit.

Per contra, amb el mode de telegrafia lenta QRSS i descodificació per visualització de l’espectre, en QRSS 60, el distintiu de trucada “G4WGT” trigarà 54 minuts per enviar-se, i hauria de ser visible al monitor d’espectre. La versió d’Opera a 136KHz pren només 8 o 31 minuts a una major rel·lació senyal/soroll, la codificació de 500 Khz pot prendre de 2 a 15 minuts

El mode digital òpera va ser previst per Graham G0NBD, com una forma de proporcionar trasmissió de dades des de les estacions que només tenien la capacitat d’operar en CW, fins ara, tots els modes de dades requereixen la modulació de la portadora de transmissió, ja sigui per canvis de freqüència, fase o amplitud. Aquest mode utilitza només els estats d’encesa / apagat de manipulació.
Més iformació i descàrrega de programari a:
http://groups.yahoo.com/group/O_P_E_R_A_/

Please follow and like us:

Deixa un comentari