Petició de mantenir fons econòmics a l’estació horària WWV

Ciutadans nord-americans han presentat una petició a la Casa Blanca per a demanar mantenir els fons econòmics que permetin sobreviure  a l’estació horària WWV, a Colorado,  i la seva bessona WWVH, a Hawaii. WWV està situada a Fort Collins, Colorado, a 100 Km al nord de Denver. Pertany al NIST ( National Institute of Standards and Technology) un organisme depenent del govern dels Estats Units. Ha estat operativa ininterrompudament des del mes de maig de 1920.

Transmet 24h x 7 dies de la setmana, 365 dies de l’any, senyals horàries  en intervals, anuncis, correccions de Temps Universal, codis de temps en BCD, alertes geofísiques i avisos marítims. WWV transmet en HF amb les següents potències: 10kW a 5,10 i 15 MHz; 2,5kW a 2,5 i 20 MHz. Cada freqüència té el seu propi equip transmissor que emeten exactament el mateix per a facilitar la recepció en funció de les condicions de propagació ionosfèrica. De manera experimental  i sense garantia de continuïtat també emet a 25 MHz amb 2,5kW

 

Les antenes, una per a cada freqüència,  les formen torres verticals d’alçada mitja longitud d’ona amb radials omnidireccionals que també fan funció de vents. La més alta, per a 2,5MHz, fa 20 metres. La més baixa, per a 20MHz, fa 7,5 metres. De la meitat de la torre en amunt és l’element excitat, d’un quart de longitud d’ona. De la meitat cap avall, baixen nou radials, també d’un quart de longitud d’ona, en direcció al terra amb un angle de 45 graus. Cadascuna de les antenes va  connectada al seu transmissor per cable coaxial rígid; els cables de cada antena no es creuen entre ells.

 

La modulació és en amplitud amb doble banda lateral. Modulació de 50% per a tons d’espera, 50% per a codi de temps BCD, 100% per polsos de marca de segons, minuts o hores i 75% per a anuncis en fonia.

 

Una altra estació horària que de moment no passa per dificultats econòmiques es WWVB, que emet a 60 kHz.

 

Font: NIST WWV

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

Please follow and like us:

Deixa un comentari