Senyal a 580MHz provinent de l’espai.

El passat 25 de juliol es va detectar un senyal a 580MHz provinent de l’espai que es va catalogar com a FRB 180725A.  El senyal és una ràfega ràpida de ràdio, en anglès  Fast Radio Burst (FRB) . L’origen es desconegut i es tracta del senyal FRB de freqüència més baixa rebut fins ara. Es descobriment es feu amb el radiotelescopi CHIME, que fa un mapa de la quantitat d’hidrogen a l’espai.

L’antena del radiotelescopi consisteix en 4 semicilindres de 100 x 20 metres, semblants a les pistes de half-pipe d’snowboard, amb 1024 captadors de polarització dual, rebent entre 400 i 800 MHz. Els amplificadors de baix soroll es basen en components de la indústria de la telefonia mòbil i les dades es processen amb un sistema personalitzat FPGA i un clúster GPGP de 1000 processadors d’alt rendiment. Com que usa la tècnica d’interferometria, els semicilindres no es mouen i observen la meitat del cel cada dia a mida que la terra gira.

 

 

Font= CHIME

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

 

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari