Proposta de un nou satèl·lit geoestacionari

 

AMSAT Alemanya ha fet pública una nova proposta de satèl·lit geoestacionari en un informe que ha estat escrit per DH0SK – Kai i DD1US – Mathias. En l’estudi es té en compte els requeriments tècnics i les necessitats dels radioaficionats i serà una oportunitat de col·laboració entre radioaficionats i la indústria de l’espai. S’analitza avantatges e inconvenients de diversos aspectes com la posició orbital, plataforma satel·lital més escaient o les freqüències de pujada i baixada. 

Respecte a la posició orbital s’analitza 5º oest, que es desaconsella pel fet de no incloure Amèrica del Nord, amb gran nombre de radioaficionats. S’aconsella la posició 47º oest on el feix de cobertura aniria des de la costa del Pacífic d’USA ( no inclou Alaska) i tota Amèrica Central i del Sud fins als països de l’Est d’Europa, part de Turquia i gran part d’Àfrica des d’Egipte fins a Sudàfrica. Una tercera opció de compromís que s’anomena és la de 43º oest que milloraria els països de l’Est d’Europa en detriment d’una part d’USA i Canadà. 

S’analitza tant l’allotjament en algun satèl·lit d’algun altre operador de satèl·lits com en una plataforma pròpia d’AMSAT, en forma de micro-satèl·lit. Per aquest motiu es tenen en compte diverses opcions de consum elèctric, ample de banda, pes i coet llançador. 

Respecte a les freqüències, si bé es valora des dels 144 MHz fins a 77,5 GHz, l’estudi es focalitza en pujada a 6 bandes, per bé que les més factibles són a 13 cm i 6 cm. En baixada es proposa 3 cm. Es defineixen plans de banda per aplicacions a banda estreta i banda ample i es fa el càlcul de guanys i pèrdues de pujada i baixada per a un punt extrem del feix de cobertura com la ciutat de Sant Francisco. També es té en compte l’ús com a transponedor transparent o com a transponedor regeneratiu.

 

 

 

͏͏Font i  crèdits: AMSAT-DL

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

 
 
 
 
Please follow and like us:

Deixa un comentari