Veus Humanes per a la Marató de TV3

Informa Ramon Hernàndez EB3GHU

Un grup de professionals del teatre, el doblatge i la ràdio ens hem unit per donar forma a una idea que volem convertir en un acte solidari per recaptar fons per a l’edició 2013 de la Marató de TV3: la posada en escena d’un radioteatre en directe a una sala de cinema de Barcelona.

Els motius que ens impulsen a posar en marxa aquesta idea són diversos: el primer és que ens volem fer ressò del tema sobre el qual gira la Marató d’aquest any, les malalties neurodegeneratives. Alhora, volem aprofitar l’ocasió per retre un sentit homenatge a una figura que va deixar la seva empremta en tots i cadascun d’aquests àmbits: el teatre, la ràdio i el doblatge: Constantino Romero, que ens va deixar fa mig any a causa d’una malaltia degenerativa.

I, d’altra banda, volem que sigui un esdeveniment que acosti al públic les veus que podem escoltar habitualment a qualsevol pel•lícula o sèrie de televisió, i al mateix temps, recuperar un dels gèneres radiofònics més autèntics i desconegut pel públic més jove.

Què és un radioteatre en directe?
És un gènere radiofònic que es porta a terme en rigorós directe, com es feia ja fa molts anys a les principals emissores de ràdio. És a dir, un grup d’actors davant d’un micròfon, llegint i interpretant el text, i un muntador musical que s’encarrega, també en directe, de donar forma a la banda sonora de l’espectacle: música, efectes sonors….. tot plegat sota la batuta d’un director artístic. En plena era audiovisual i tecnològica, proposem un exercici d’imaginació, per aconseguir que el públic crei la seva pròpia imatge del text a través de la veu, la música, els efectes…. La màgia de la ràdio en el sentit més pur.

L’espectacle, titulat “Més enllà d’Onuf”, és un text original del dramaturg Gerard Vàzquez escrit per a l’ocasió. L’argument situa l’acció en el segle XXIII, quan les malalties neurodegeneratives ja han estat eradicades. Un arqueòleg de sons del passat emmalalteix misteriosament i s’inicia una recerca per aconseguir salvar la seva vida.

Al radiodrama hi participaran, entre d’altres,

Actors:
M. Luisa Solá
Toni Sevilla
Fèlix Benito
Sergi Zamora
Eva M. Lluch
Maria Moscardó
Núria Trifol
Eduard Doncos

Locutors:
Enriqueta Linares
Joan Carles Gustems

Muntatge musical i efectes sonors:
Francesc Cutillas

Tècnic d’emissió:
Arnau Ballester

Guió:
Gerard Vàzquez

Argument:
Gerard Vàzquez i Jordi Barra

Direcció i Realització:
Ramon Hernàndez

Es faran dues representacions del radio-teatre.

Diumenge 1 de desembre de 2013 a les 12.00
Dilluns 2 de desembre de 2013 a les 20.30

Als Cinemes Girona, carrer Girona, 175, de Barcelona.

El preu de l’entrada-donatiu per a La Marató és de 10 euros.

El radioteatre s’emetrà en directe per Cooltura FM a través de les freqüències següents:

• Sabadell 96.7 FM
• Barcelona 107.5 FM
• Barcelonès TDT CH 48
• Tarragonès TDT CH 54
• Vallès Oriental TDT CH 40

També per internet a www.coolturafm.cat

Podeu veure, compartir i descarregar el tràiler aquí:
http://www.vimeo.com/shortcuttv/marato

Podeu sentir , compartir i descarregar la falca de ràdio aquí:
https://soundcloud.com/shortcuts-2/onuf

Esperem que compartiu la nostra il•lusió per aquest projecte i que en feu difusió. Per a qualsevol informació us podeu posar en contacte amb nosaltres:

Mail: marato@shortcut.tv
Twiter: @VeusHumanes
Esdeveniment a Facebook: https://www.facebook.com/events/738371056176692

Please follow and like us:

Deixa un comentari