WSJT-X 2.0 incompatible en les modalitats FT8 i MSK144 previes

L’equip liderat pel Premi Nobel de Física Joe Taylor, K1JT, que gestiona el software WSJT, destinat a comunicacions de senyals dèbils entre radioaficionats, ha anunciat l’alliberament de la versió WSJT-X 2.0.0. En aquesta versió els protocols FT8 i MSK144 canvien substancialment de manera que no són compatibles amb les versions anteriors a 2.0.0.

El software s’ha posat a disposició de tota la comunitat de radioaficionats el dia 10 de desembre i es dóna de plaç per a migrar fins l’1 de gener de 2019. A partir d’aquesta data, tothom ja hauria d’utilitzar la versió 2.0.0.

Existeixen dos derivats del WSJT-X que inclouren funcions addicionals: el JTDX i MSHV. Aquest últim incorpora un llibre de registre de comunicats que permet importar-los i exportar-los en format ADIF i en Cabrillo en el cas dels concursos.

 

Font: K1JT     https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/index.html

 

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari