Agenda d’activitats de l’ARISSat-1/KEDR

ARISSat-1/KEDR proves a l’aire el 30 de juliol

Durant la teleconferència internacional el 13 de juliol de 2011 sobre el projecte ARISSAT, Samburov Sergey, RV3DR va anunciar que la bateria del ARISSat-1/KEDR es carregarà a finals de juliol. Una prova del sistema es durà a terme a la ISS des de les 1915 UTC del 30 de juliol fins al voltant de les 1200-1400 UTC del 31 de juliol. Es transmetrà a les freqüències previstes del pla de banda del ARISSat-1/KEDR a 2m de baixada. També s’activarà l’enllaç descendent a 437,55 MHz

Durant la prova el ARISSat-1/KEDR funcionarà en mode de baixa potència, això significa que transmetrà uns 40 segons i després s’apagarà durant 2 minuts i després transmetrà durant 40 segons. El mode de transponedor lineal s’activarà un cop que el satèl.lit es desplegui.

En Gould Smith WA4SXM,Project Manager de l’ARISSat-1/KEDR , va dir que s’han enllestit els procediments de preparació, la bateria està carregada i muntada en el satèl.lit. Gould, juntament amb Lou McFadin, W5DID van participar en una trucada anterior de teleconferència amb la NASA per examinar els procediments de Roscosmos per a l’alliberament de l’ARISSat-1/KEDR durant l’EVA 29. Els procediments per retirar les mantes protectores de les cèl·lules solars i d’encendre els interruptors de seguretat abans de la implementació van ser revisats durant la present convocatòria.

EVA per desplegament de l’ARISSat-1/KEDR previst per al 3 d’agost

Gould ho resumeix dient: “A partir del 16 de juliol tenim la previsió del 3 d’agost de 2011, la data per l’EVA 29 i el desplegament de l’ARISSat-1/KEDR, subjecte a canvis a causa dels horaris de la ISS. Durant la nostra revisió hem observat que el desplegament ARISSat és el La primera tasca de l’EVA, de manera que es produirà poc després de començar. Anirem informant puntualment a mesura que en tinguem més detalls “.

145.950 MHz FM Downlink
Les transmissions de FM faràn un cicle comprès per una identificació de veu com RS01S, els valors de la telemetria, 24 missatges internacionals de felicitació en 15 idiomes, inclòs el català, i les imatges de SSTV. Un dels missatges serà una conversa entre Yuri Gagarin i control en terra.

435 MHz – 145 MHz transponedor Lineal
El transponedor lineal funcionarà en mode U/V (pujada a 70 cm, 2 m de baixada). Es tracta d’una banda de pas invertida de 16 KHz d’ample i la convenció serà LSB TX a l’enllaç ascendent i 435 MHz RX USB a l’enllaç descendent 145 MHz Aquest mode està dissenyat per treballar amb transmissors de baixa potència i una antena omnidireccional.

145,919 MHz CW MHz/145.939 Balises
Les transmissions de CW serà indicatiu RS01S ID, telemetria, i els indicatius de persones activament involucrades amb el programa Arissat.

145,920 MHz SSB BPSK-1000 telemetria
Les transmissions de BPSK comptaràn amb un nou protocol 1kBPSK desenvolupat per Phil Karn, KA9Q, per tal que sigui llegible en condicions de baix nivell de senyal. Les dades BPSK transmetràn la telemetria del satèl.lit. Quan la balisa CW2 en 145.919 MHz està activa, això indica que s’està transmetent en el mode BPSK-1000 . Si la balisa en 145.939 MHz CW1 està activa, això indica que s’està transmetent en el mode de reserva BPSK-400.

Enllaços útils

Programari per windows de decodificació amb tarja de so:
http://www.arissattlm.org/download/ARISSatTLM_050_Setup.exe
Programari per a ordinadors Mac: http://www.arissattlm.org/download/ARISSATTLM.zip
Programari de SSTV
Ham Radio de Luxe (Win): http://www.ham-radio-deluxe.com/
MMSTV (Win): http://hamsoft.ca/
Multiscan (Mac): http://web.me.com/kd6cji/MacSSTV/MultiScan.html
Guia de freqüències de l’ARISSAT: http://www.amsat.org/amsat-new/images/fck_images/2011_ARISSat-1_Frequency_Chart%281%29.jpg
Seguiment de ARISSat-1/RadioSkaf-V al Twitter: http://twitter.com/#!/arissat1
Informació i Foto: AMSAT

Please follow and like us:

Deixa un comentari