ARDC: Informe anual 2022

͏͏ ͏͏

Com recordareu, Amateur Radio Digital Communications (ARDC), fundació sense ànim de lucre gestora de l’adreçament IPv4 44.0.0.0/8  destinat a radioaficionats, va vendre l’any 2020 gran part de l’adreçament a grans companyies d’internet, amb uns guanys de 108 milions de dòlars. Es preveia que aquest fons generés uns guanys d’uns 5 milions d’euros anuals que es podrien destinar a projectes de radioaficionats.

ARDC ha elaborat l’informe anual de 2022 on es detalla en què s’ha destinat els diners. En l’exercici 2022 ARDC va aprovar prop de 6,7 milions de dòlars en padrinatge i va distribuir prop d’un tota de 7,7 milions de dòlars. Les subvencions/padrinatge de l’ARDC 2022 es van distribuir en quatre categories: radioafició, educació, beques i recerca i desenvolupament:

  • Radioafició:  2.145.686 $ que suposa el 25,4%
  • Educació 2.326.744 $ que suposa el 27,6%
  • Beques 1.561.548 $ que suposa el 18,5%
  • Recerca i desenvolupament 2.402.293 $ que suposa el 28,5%

L’any 2022, el padrinatge internacionals va suposar al 13% dels projectes finançats, un augment del 9% respecte 2020, i és una àrea on ARDC preveu un creixement addicional pel 2023. Es va concedir 47 subvencions a la projectes de radioafició, la qual cosa representa gairebé la meitat del total de projectes finançats. Aquests incloïen 9 projectes de radioclubs universitaris i 33 projectes d’altres radioclubs involucrats en la construcció de xarxes, actualitzacions d’equips i reparacions d’equips antics.

El jurat de l’ARDC es va centrar a seleccionar projectes amb plans de divulgació sòlids o oportunitats per incorporar gent nova a l’afició. Entre la multitud van destacar projectes amb enfocaments únics i que pretenien grans impactes. Paral·lelament, es disposava de fons per a projectes continuistes a grups típics de radioaficionats.

L’any 2023, ARDC financiarà 95 beques, la qual cosa fa que el total de becaris ARDC de tots els temps sigui de 313. La Fundació ARRL va ser la major beneficiada, amb una subvenció de 500.000 dòlars. I, d’acord amb el seu objectiu d’arribar a col·lectius menys atesos, també es van finançar programes de beques per a la Society of Women Engineers i OMIK (una organització multicultural de radioaficionats), entre d’altres.

ARDC és una fundació privada que existeix per donar suport a la comunitat de radioaficionats, la ciència i la tecnologia de la comunicació digital. La missió d’ARDC és donar suport, promoure i millorar la comunicació digital i la ciència i la tecnologia de la comunicació més àmplia, i promoure la radioafició, la investigació científica, l’experimentació, l’educació, el desenvolupament, l’accés obert i la innovació en tecnologia de la informació i comunicació

͏

Font i crèdits: ARDC

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

Please follow and like us:

Deixa un comentari