Experiment de mesura de freqüència amb motiu del centenari de WWV ͏͏

Amb motiu del centenari de l’estació horària WWV a Fort Collins, Colorado – USA, el grup de radioaficionats científics HamSCI , conjuntament amb el radioclub de la universitat Case Western Reserve (W8EDU) , promocionen un experiment de mesura de freqüència. Es tracta d’un experiment científic dirigit a tota la comunitat de radioaficionats, radio-escoltes SWL i qualsevol ciutadà que pugui fer mesures de freqüència amb molta precisió, els resultats dels qual es publicaran en una web amb dades compartides de codi obert.

 ͏͏

L’experiment es centra solament en el senyal horari WWV a 5 MHz. Durarà entre les 00h00 UTC i  les 23h59 UTC de dimarts 1 d’octubre de 2019. Es focalitza conèixer varia la ruta de propagació en HF del senyal WWV a 5MHz durant les 24h del dia. Així mateix fer una comparativa de les diferents tècniques de mesura per a comprendre la variació de la ruta. Els dos objectius específics de l’experiment són:

  • Mesurar l’efecte Doppler causat pels efectes del temps espacial en la ionosfera.

     ͏͏

  • Usar un mètode específic de mesura disponible als radioaficionats i ciutadans amb interès científic.

     ͏͏

Podeu llegir-ne els detalls a https://hamsci.org/wwv-centennial-festival-frequency-measurements

 

S’espera que l’enregistrament de resultats mostrin la formació de la capa D a l’albada local de l’estació receptora y altres eventualitats diàries de la ionosfera.

 ͏͏

͏͏ ͏͏

Font: HAMSCI

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Please follow and like us:

Deixa un comentari