I-Mac i Ham Radio, és possible!

Per EB3GHU

Fart de Pc’s, fa poc l’últim Pentium de casa va decidir deixar de funcionar. Era la meva oportunitat de fugir i comprar, per fi, un iMac. L’excusa perfecte.
Ara tinc un iMac nou de trinca. És fantàstic i va molt bé. Però els programes de mac per a radioaficionats són escassos…però n’hi ha! Proveu a http://www.machamradio.com

El problema és que sóc de costums fixes i no volia renunciar al HRD,el software Ham Radio deLuxe, que malauradament està escrit única i exclusivament per Windows.

La solució: Parallels i Windows 7. Els nous Imac, com ja sabeu ,suporten el SO de Microsoft …i si no voleu fer una partició del disc dur de l’Imac i instalar-lo “natiu” amb una possible doble execució triant un sistema operatiu o l’altre…us recomano l’opció del Parallels, un sotware que crea una màquina virtual amb el Windows 7 a dins i que, sense apagar el Mac, ni reiniciar-lo, ni fer cap partició del disc, ens permet executar programes per a Windows.

Com ho he fet?

Doncs ja està! Parallels, Windows 7 i HRD com a combinació de programari i el meu fidel FT100 de Yaesu i l’SB1000 de CG Antenna comprat a Astro Ràdio com a hardware.

Instal.lem el Parallels, ens demana el Windows 7 (que pot ser també un XP), l’instal.lem, i després a carregar l’HRD en la seva última versió, la 5, http://www.ham-radio-deluxe.com.

Ara, instal.lem drivers per a Windows de l’SB1000 a dins del nostre Windows virtualitzat amb Parallels i quan estigui ok, connectem l’SB1000 en un usb lliure del nostre iMac.
Ja estem gairebé preparats per treballar modes digitals “amb iMac”!

Us deixo uns quants consells que cal tenir en compte –ho he comprovat a base de provar, equivocar-me, tornar a provar…encert-error…-:

a)Repassem bé la configuració de la tarja de so. Farem servir les entrades de la part posterior de la pantalla de l’iMac( l’iMac només té entrada física de micro i auriculars però a la configuració de so podem afegir més entrades o sortides virtuals, i es fan servir les mateixes conexions) . L’ajuda de l’iMac no us deixa mai sols devant del perill no patiu…i si ho he fet jo…vol dir que és molt fàcil!.
b)En el cas de l’FT100 hem de triar el mode DIG per transmetre i rebre. I en el menú num 34 d’AFSK Mode hem de triar RTTY en USB o LSB per a fer digitals amb el Digital Master 780, que incorpora el mateix HRD i ens permet fer qualsevol modalitat.
c)A la configuració de l’ DM780 li hem de dir que el farem servir a través de l’HRD.

d)Com que l’SB1000 -l’interface per connectar l’FT100 al Mac o al PC- va per usb quan instal.lem el driver corresponent al nostre Windows virtualitzat amb Parallels ens crearà per defecte un Port COM, que segurament serà el COM3. Ho hem de tenir en compte a l’hora de comunicar equip, imac i software.
e)Recordeu tancar bé sempre els programes que feu servir al Parallels abans de tancar el Windows i el propi Parallels. I abans evidentment de tancar l’iMac.

Podeu veure també algunes captures de pantalla amb algunes de les configuracions importants…

Per fi, iMac i ràdio!

Si teniu preguntes o dubtes i creieu que us puc ajudar…serà un plaer!
73
Ramon Hernàndez
eb3ghu@gmail.com

Foto: EB3GHU

Please follow and like us:

Deixa un comentari