Transceptor SDR en Kit M0NKA

Un dels projectes que més interès esta despertant a la comunitat d’ona curta és el kit de transceptor per HF, amb recepció contínua de 2 a 30 MHz, ideat per M0NKA, que dona nom al seu invent “monka”, definit pel seu autor com a “mcHF QRP transceiver”, un equip no comercial en kit, econòmic, per construcció casolana i prestacions avançades.

El Monka és un petit equip SDR (Ràdio Definida per Software) dotada d’un transmissor de 5W que opera en CW, SSB, AM i FM . disposa d’una pantalla LCD en color que ens mostra l’espectre, l’indicador S-meter i totes ls funcions de la ràdio, com fan els actuals equips comercials. El firmware d’aquest petit gegant es distribueix com a “codi obert” de forma que la comunitat de desenvolupadors introdueixen constantment millores que s’afegeixen fàcilment a la ràdio fent una simple actualització del programari.

Ja tenim el feedback de diversos companys que estan fent servir el Monka com equip “de capcelera” arreu de Catalunya i els comentaris no poden ser millors, respecte del disseny perfectament competitiu amb equips comercials de vàries vegades el seu preu, i grans elogis sobre la seva gran qualitat en recepció pel que fa a sensibilitat i selectivitat.

Existeixen al mercat diverse caixes comercials ja serigrafiades que li poden donar un acabat excel·lent.

Lloc web de l’autor: http://www.m0nka.co.uk/

**************************

Fes te soci d’URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans!

URCAT, Unió de Radioaficionats de Catalunya és totalment INDEPENDENT i NO pertany ni té cap tipus de vinculació formal a cap federació d’associacions, organització, associació ni altres clubs establertes a nivell nacional, estatal o internacional però manté excel·lents rel·lacions amb totes les federacions, associacions i clubs de radioaficionats amb presència a Catalunya.

**************************

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari